Conferințele practice avocatnet.ro continuă:

Reguli, riscuri, practici și recomandări fiscale, juridice și de HR pentru noutățile din 2023

Împreună cu specialiști de top, timp de 4 zile, avocatnet.ro structurează, prezintă și clarifică cele mai importante modificări și coordonate legislative din 2023. 

Online. 11 - 23 MAI 2023

AGENDĂ CONFERINȚE MAI 2023

  În curând vom anunța și celelate două conferințe din serie

Conferința

Noua lege a avertizorilor și interdicția represaliilor contra angajaților. Reguli, riscuri și recomandări

Online: 18 Mai 2023, de la 11:00

În contextul Legii Whistleblower (Legea nr. 361/2022, privind avertizorii de integritate), angajatorii, în special, se pot face vinovați de măsuri luate cu titlu de represalii contra angajaților care au făcut raportări privind fapte ce reprezintă încălcări ale legii în mediul profesional.


Riscurile sunt mari deoarece angajatorii care „se răzbună” față de angajații-avertizori vor trebui, dacă măsurile sunt contestate în instanță, să dovedească faptul că măsurile luate, de la caz la caz, nu au legătură cu raportarea și au fost luate în alt context ori s-au bazat pe alte considerente.


Conferința va oferi companiilor o perspectivă corectă asupra regulilor care trebuie urmate atunci când se stabilesc canale de raportare, dar și asupra celorlalte elemente deosebit de importante care conturează noua reglementare: ce este contextul profesional despre care vorbește legea, cine sunt facilitatorii, persoanele terţe care au legături cu avertizorul în interes public şi care ar putea să sufere represalii într-un context profesional, care sunt represaliile menționate de lege.


Lector conferință

Adriana Radu - Avocat Partener | Radu Opriș SPARL

Adriana este Partener în cadrul societății de avocatură Radu Opriș SPARL și are o experiență de peste 15 ani în tratarea subiectelor legate de dreptul muncii, dar și de aspectele pe care le implică lucrul companiilor cu tehnologia.

Adriana a lucrat timp de nouă ani în avocatura de top din București, ocupând diferite poziții, inclusiv cea de partener în cadrul Schoenherr, iar din 2018 s-a dedicat propriului său proiect - societatea profesională de avocați Radu Opriș.

Au mai rămas doar 105 locuri disponibile

days
hours
minutes
seconds
00
00
00
00
days
hours
minutes
seconds
Conferința

Angajator 2023: Impactul noii legi a dialogului social asupra procedurilor interne și relației cu salariații. Practici de conformare

Online - 23 Mai 2023, de la 11:00

Noua lege a dialogului social reglementează mai bine reprezentantul salariaților, readuce la nivel de reglementare contractul colectiv de muncă unic la nivel național, obligă toți angajatorii cu peste 10 salariați să demareze negocieri colective și readuce în discuție coeficienții minimi de ierarhizare pe categorii de lucrători, în funcție de standardele ocupaționale.


Potrivit noilor prevederi, în vigoare deja, angajatorii nu vor putea interveni în procesul de alegere a reprezentanților salariaților și nici nu-l vor putea împiedica, salariații se vor putea organiza mai ușor pentru exercitarea drepturilor lor, angajatorii sunt obligați de să ofere mai multe informații reprezentanților angajaților sau părții sindicale, iar structura contractelor colective de muncă a primit elemente și clauze noi.


Conferința va oferi o privire de ansamblu asupra celor mai importante obligații aduse de noua lege, pe care angajatorii ar trebui să le ia în considerare pentru conformarea corectă, atât în ceea ce privește acomodarea noilor reguli în relație cu salariații, cât și pentru actualizarea documentelor și procedurilor interne din această perspectivă.

Lector conferință

Anca Iulia Zegrean - Partener, Coordonatorul practicii de Dreptul Muncii | Biriș Goran SPARL

Anca Iulia Zegrean este un avocat cu experiență bogată în litigii pe chestiuni de drept civil, fiscal și dreptul muncii, precum și un întemeietor al practicii de drept al muncii la Biriș Goran. Extrem de interesată de dreptul muncii și doritoare de a face o reală diferență în aspectele legale ale managementului resurselor umane, Anca consiliază un portofoliu variat de clienți semnificativi pe piața din România, pe care îi ajută să navigheze într-un mediu legislativ schimbător, și să facă față inclusiv disputelor de muncă inerente acestuia. inteligente, creative și sustenabile. 

Au mai rămas doar 97 de locuri disponibile

days
hours
minutes
seconds
00
00
00
00
days
hours
minutes
seconds

6 motive pentru care merită să participi la seriile de conferințe avocatnet.ro 

 Învață din 12+ sesiuni LIVE & Interacționează cu 50+ specialiști de top

Discuții cu specialiști de top

Participă în direct

Întrebări și răspunsuri

Intri în direct cu lectorii și moderatorii, poți urmări prezentarea și participa la discuții.

Lectorii conferințelor avocatnet.ro sunt lideri în domeniul lor de activitate.

Poți adresa întrebări folosind chat-ul aplicației, iar moderatorii vor prelua aceste întrebări, în măsura timpului disponibil.

Cazuri practice

Acces înregistrări video

Acces la prezentare

În cadrul prezentărilor, lectorii pun accent pe cazuri practice întâlnite în activitatea curentă.

Ulterior, vei primi pe email, prezentare din cadrul sesiunii și alte resurse utile puse la dispozitie de lectori.

Ulterior, în funcție de tipul de taxa / abonament achiziționat, ai acces inclusiv la înregistrare pentru vizualizare.

Participanții recomandă conferințele avocatnet.ro

Pe baza chestionarelor de feedback, peste 98% dintre participanții la conferințele avocatnet.ro din 2022 le-ar recomanda colegilor, prietenilor ca fiind extrem de utile în activitatea lor profesională.

98%

Discuții aplicate. Subiecte importante. Specialiști de top

Participă la conferințele avocatnet.ro! Completează formularul de mai jos și rezervă un loc

days
hours
minutes
seconds
00
00
00
00
days
hours
minutes
seconds

Ofertă valabilă până la 15 Aprilie 2023

Termeni şi condiţii. Pentru mai multe detalii legate de felul în care îți sunt prelucrate datele personale de către avocatnet.ro, acceseză acest link.

Copyright © 2023 avocatnet.ro. All rights reserved.