Conferințele practice avocatnet.ro continuă:

Fiscalitate, salarizare și alte obligații importante la început de 2023

Împreună cu specialiști de top, timp de 4 zile, avocatnet.ro structurează, prezintă și clarifică cele mai importante noutăți și coordonate legislative din 2023, astfel încât companiile să aibă o perspectivă corectă asupra tuturor aspectelor relevante la început de an. Ne concentrăm pe dileme reale în ceea ce privește aplicarea noutăților fiscale sau de HR și venim cu soluții pentru pentru ele. 

26 Ianuarie - 7 Februarie 2023

AGENDA CONFERINȚĂ IANUARIE 2023

Conferința I

Modificarea Codului Muncii, prin intermediul Legii 283/2022, ce a intrat deja în vigoare, obligă companiile să își regândească practicile cu privire la redactarea, implementarea și dezvoltarea conținutului contractelor de muncă, politicilor interne și altor documente esențiale pentru derularea corectă a relațiilor cu angajații. Legea a venit cu drepturi și obligații noi atât pentru salariați, cât și pentru angajatori, astfel că e important ca toate acestea să fie luate în calcul, iar raporturile de muncă să fie reașezate pe noile coordonate.


Vom discuta, la această conferință, despre modul practic în care aceste noi reglementări trebuie înțelese și implementate, despre modificările pe care le impune la documentele de muncă, precum și despre noile clauze și obligații care trebuie avute în vedere începând din 2023. Vom lua, de asemenea, în discuție, eventuale recomandări, explicații și îndrumări pe care autoritățile le-au oferit cu privire la aplicarea noilor reglementări. Toate, pentru o mai bună înțelegere a modului în care funcționează legea, precum și pentru reducerea riscurilor ce ar putea surveni ca urmare a unei aplicări defectuoase a noilor prevederi în cadrul departamentului de resurse umane.

Relațiile de muncă în 2023: modificări, repere și mod de aplicare pentru noile obligații din Codul Muncii

Data: 26 Ianuarie, de la ora 11:00 

days
hours
minutes
seconds
00
00
00
00
days
hours
minutes
seconds

*) titlul și descrierea sesiunii ar putea suferi modificări, ca urmare a apariției unor noutăți relevante pentru subiectul sesiunii

Conferința II

Fiscalitate și taxare în 2023: noutăți de impozitare și declarare a obligațiilor fiscale cu impact în noul an fiscal

Toate capitolele din Codul fiscal legate de impozitarea directă au suferit modificări ample pe parcursului lui 2022, iar majoritatea noutăților se vor reflecta în modul de calcul și plată a taxelor datorate de companii chiar începând din acest nou an fiscal.


În cadrul conferinței vom radiografia cele mai importante modificări legislative care afectează modul în care trebuie calculate taxele pe afaceri în 2023, concentrându-ne mai ales pe clarificarea schimbărilor operate în sfera impozitului pe profit (noile obligații declarative, precum și noul cadru pentru aplicarea facilităților fiscale care vizează acest impozit), astfel încât să oferim participanților o perspectivă corectă și favorabilă de implementare a celor mai relevante noutăți fiscale.

Data: 31 Ianuarie, de la ora 11:00 

days
hours
minutes
seconds
00
00
00
00
days
hours
minutes
seconds

*) titlul și descrierea sesiunii ar putea suferi modificări, ca urmare a apariției unor noutăți relevante pentru tematica sesiunii

Conferința III

Anul 2022 a venit cu nenumărate modificări ce vizează desfășurarea verificărilor fiscale, iar Ministerul de Finanțe mai are în lucru un amplu proiect de OUG care propune și mai multe schimbări de procedură fiscală în privința tuturor tipurilor de control pe care ANAF le poate derula la companii (inspecții fiscale, controale antifraudă, verificări de la distanță, controale inopinate etc.)


Funcția de control a ANAF va suferi deci modificări importante începând cu anul 2023, atât din perspectiva implementării unor seturi noi de reguli pentru desfășurarea verificărilor fiscale, cât și din perspectiva accelerării unor tendințe deja existente la nivelul administrației fiscale: mutarea verificărilor la companii din offline în online, desfășurarea lor de la distanță și transformarea desk-audit-ului în principalul instrument de control la companii.


Conferința va oferi o privire de ansamblu asupra regulilor de control ale ANAF, așa cum vor arăta ele la începutul noului an fiscal, încercând să ofere în același timp și o perspectivă asupra principalelor arii de risc și puncte de interes pe care inspectorii fiscali le vor urmări în verificările derulate la companii în 2023.

Controale și inspecții fiscale - noutăți și practici ANAF în 2023

Data: 2 Februarie, de la ora 11:00 

days
hours
minutes
seconds
00
00
00
00
days
hours
minutes
seconds

*) titlul și descrierea sesiunii ar putea suferi modificări, ca urmare a apariției unor noutăți relevante pentru subiectul sesiunii

Conferința a IV-a va fi anunțată în curând...

6 motive pentru care merită să participi la seriile de conferințe avocatnet.ro 

Învață din 12+ sesiuni LIVE & Interacționează cu 40+ specialiști de top

Discuții cu specialiști de top

Participă în direct

Întrebări și răspunsuri

Intri în direct cu lectorii și moderatorii, poți urmări prezentarea și participa la discuții.

Lectorii conferințelor avocatnet.ro sunt lideri în domeniul lor de activitate.

Poți adresa întrebări folosind chat-ul aplicației, iar moderatorii vor prelua aceste întrebări, în măsura timpului disponibil.

Cazuri practice

Acces înregistrări video

Acces la prezentare

În cadrul prezentărilor, lectorii pun accent pe cazuri practice întâlnite în activitatea curentă.

Ulterior, vei primi pe email, prezentare din cadrul sesiunii și alte resurse utile puse la dispozitie de lectori.

Ulterior, în funcție de tipul de taxa / abonament achiziționat, ai acces inclusiv la înregistrare pentru vizualizare.

La seriile anterioare ale conferințelor noastre, au participat speakeri din cadrul:

Lista lectorilor va fi anunțată în curând...

Discuții aplicate. Subiecte importante. Specialiști de top

Completează formularul de mai jos și rezervă un loc!

days
hours
minutes
seconds
00
00
00
00
days
hours
minutes
seconds

Termeni şi condiţii. Pentru mai multe detalii legate de felul în care îți sunt prelucrate datele personale de către avocatnet.ro, acceseză acest link.

Copyright © 2022 avocatnet.ro. All rights reserved.