Conferințele practice avocatnet.ro continuă:

Fiscalitate, salarizare și alte obligații importante la început de 2023

Împreună cu 6 specialiști de top, timp de 4 zile, avocatnet.ro structurează, prezintă și clarifică cele mai importante noutăți și coordonate legislative din 2023, astfel încât companiile să aibă o perspectivă corectă asupra tuturor aspectelor relevante la început de an. Ne concentrăm pe dileme reale în ceea ce privește aplicarea noutăților fiscale sau de HR și venim cu soluții pentru pentru ele. 

Online. 26 Ianuarie - 7 Februarie 2023

AGENDA CONFERINȚĂ IANUARIE 2023

Conferința II

Fiscalitate și taxare în 2023: noutăți de impozitare și declarare a obligațiilor fiscale cu impact în noul an fiscal

Toate capitolele din Codul fiscal legate de impozitarea directă au suferit modificări ample pe parcursului lui 2022, iar majoritatea noutăților se vor reflecta în modul de calcul și plată a taxelor datorate de companii chiar începând din acest nou an fiscal.


În cadrul conferinței vom radiografia cele mai importante modificări legislative care afectează modul în care trebuie calculate taxele pe afaceri în 2023, concentrându-ne mai ales pe clarificarea schimbărilor operate în sfera impozitului pe profit (noile obligații declarative, precum și noul cadru pentru aplicarea facilităților fiscale care vizează acest impozit), astfel încât să oferim participanților o perspectivă corectă și favorabilă de implementare a celor mai relevante noutăți fiscale.

ONLINE | 31 Ianuarie, de la ora 11:00 

Lectori: KPMG România

days
hours
minutes
seconds
00
00
00
00
days
hours
minutes
seconds
Conferința III

Ultimele zile din 2022 au venit cu nenumărate modificări la verificările fiscale, după ce Guvernul a publicat o OUG cu zeci de schimbări procedurale ce vizează toate tipurile de control pe care ANAF le poate derula la companii (inspecții fiscale, controale antifraudă, verificări de la distanță, controale inopinate etc.). 


Funcția de control a ANAF se reașază, deci, începând cu anul 2023, atât din perspectiva implementării unor seturi noi de reguli pentru desfășurarea verificărilor fiscale, cât și din perspectiva accelerării unor tendințe deja existente la nivelul administrației : mutarea verificărilor la companii din offline în online, desfășurarea lor de la distanță și transformarea desk-audit-ului în principalul instrument de control la companii.


Conferința va oferi o privire de ansamblu asupra regulilor de control ale ANAF, așa cum arată ele la începutul noului an fiscal, încercând să ofere în același timp și o perspectivă asupra principalelor arii de risc și puncte de interes pe care inspectorii fiscali le vor urmări în verificările derulate la companii în 2023.

Controale și inspecții fiscale - noutăți și practici ANAF în 2023

ONLINE | 2 Februarie, de la ora 11:00 

Lectori: Băncilă, Diaconu şi Asociații SPRL | EY România

days
hours
minutes
seconds
00
00
00
00
days
hours
minutes
seconds
Conferința IV

Taxarea muncii și salarizarea în 2023 – repere, clarificări și explicații pe noutățile de impozitare

Planificarea adecvată a bugetului de cheltuieli salariale pentru anul 2023 trebuie făcută cu atenție sporită, în condițiile în care la începutul acestui an au intrat în vigoare mai multe modificări majore în ceea ce privește taxarea muncii și salarizarea.


Sesiunea va prezenta și explica cele mai relevante noutăți și măsuri fiscale de impact pentru angajatori, astfel încât să ofere companiilor o radiografie la zi a reperelor care trebuie analizate în 2023 pentru organizarea corectă, și revizuirea, acolo unde se impune, a politicilor și bugetelor salariale.


Măsurile analizate în cadrul sesiunii includ: schimbările majore de taxare care vizează beneficiile extrasalariale, salariul minim și impozitarea specifică aplicabilă temporar în 2023, modificările facilităților fiscale salariale din sectoarele IT, construcții și agro-alimentar, noul regim al deducerilor personale.

ONLINE | 7 Februarie, de la ora 11:00 

Lectori: Mirela Paunescu - Consultant fiscal, auditor financiar, expert contabil și conf. univ. dr. la ASE București.

days
hours
minutes
seconds
00
00
00
00
days
hours
minutes
seconds
Conferința I

Modificarea Codului Muncii, prin intermediul Legii 283/2022, ce a intrat deja în vigoare, obligă companiile să își regândească practicile cu privire la redactarea, implementarea și dezvoltarea conținutului contractelor de muncă, politicilor interne și altor documente esențiale pentru derularea corectă a relațiilor cu angajații. Legea a venit cu drepturi și obligații noi atât pentru salariați, cât și pentru angajatori, astfel că e important ca toate acestea să fie luate în calcul, iar raporturile de muncă să fie reașezate pe noile coordonate.


Vom discuta, la această conferință, despre modul practic în care aceste noi reglementări trebuie înțelese și implementate, despre modificările pe care le impune la documentele de muncă, precum și despre noile clauze și obligații care trebuie avute în vedere începând din 2023. Vom lua, de asemenea, în discuție, eventuale recomandări, explicații și îndrumări pe care autoritățile le-au oferit cu privire la aplicarea noilor reglementări. Toate, pentru o mai bună înțelegere a modului în care funcționează legea, precum și pentru reducerea riscurilor ce ar putea surveni ca urmare a unei aplicări defectuoase a noilor prevederi în cadrul departamentului de resurse umane.

Relațiile de muncă în 2023: modificări, repere și mod de aplicare pentru noile obligații din Codul Muncii

ONLINE | 26 Ianuarie, de la ora 11:00. 

Sesiune încheiată

Lectori: Biriș Goran SPARL

days
hours
minutes
seconds
00
00
00
00
days
hours
minutes
seconds
Ediția Ianuarie - Februarie 2023

Lectorii, lideri în domeniile lor de activitate

Dragos Nicolae, Tax Director | KPMG România

Dragoș s-a alăturat KPMG în anul 2004, acumulând pe parcursului carierei profesionale și experiență în afara KPMG, atât în zona de consultanță, cât și în cadrul companiilor prin implicarea în activitatea lor financiară și de fiscalitate. Așadar, având aproximativ 18 ani de experiență, Dragoș conduce în prezent una din echipele agile din cadrul departamentului de Corporate Tax and M&A, fiind membru al Camerei Consultanților Fiscali din anul 2009.

Experiența sa cuprinde consultanță acordată companiilor multinaționale sau locale pe aspecte fiscale locale și internaționale din toate industriile și care acoperă impozitele și taxele relevante.

Daniel Pană – Tax Partner | KPMG România

Daniel este specializat în taxe și impozite directe, precum impozitul pe profit, taxe locale și impozite cu reținere la sursă, concentrându-se pe Tranzacții. Proiectele în care a participat includ consultanță pentru fuziuni și achiziții și pentru structurarea afacerii, conformitate fiscală, dezvoltarea, vânzarea și implementarea soluțiilor de tehnologie în fiscalitate (precum KPMG Corporate Tax Manager), revizuiri și certificări fiscale, suport în inspecții fiscale (și în litigii, împreună cu KPMG Legal), reorganizarea afacerilor, credite fiscale pentru Cercetare – Dezvoltare și altele. 

Emanuel Băncilă - Partener, Liderul Practicii de Litigii și Controverse fiscale | Băncilă, Diaconu şi Asociații SPRL

S-a alăturat EY în 2013 și își desfășoară activitatea în biroul din București. Emanuel are peste 24 de ani de experiență în litigii fiscale, dintre care 16 ani a făcut parte din grupul companiilor din Big4. De asemenea, el a condus departamentele juridice ale diverselor companii multinaționale care se ocupă de un mediu foarte reglementat, în special de impozitare. Emanuel este recunoscut ca un avocat de referință pentru domeniul litigiilor fiscale fiind singurul avocat din România care a reușit să redeschidă două dintre cele mai mari rafinării românești ce fuseseră închise de autoritățile fiscale.

Mirela Paunescu - Consultant fiscal, auditor financiar, expert contabil și conf. univ. dr. la ASE București.

Cu o experiență de peste 15 ani, Mirela oferă consultanță de specialitate pe probleme de fiscalitate, procedură fiscală, raportări financiare, formare profesională internă pentru companii multinaționale și naționale, cu implicare activă în forurile de conducere ale instituțiilor de supervizare ale sectorului din România. În cei 3 ani ca vicepresedinte Camera Auditorilor Financiari din Romania, Mirela a coordonat departamentele responsabile cu emiterea de reglementări legislative proprii, învățământ, publicații și altele, fiind implicată activ în procesul de transpunere în România a legislației europene ce vizeaza auditul statutar. Mirela acoperă industrii precum: Pharma, Apărare, Producție, Imobiliare, Servicii și Comerț de bunuri diverse etc.

Călin Stan - Avocat, Director | Băncilă, Diaconu şi Asociații SPRL 

Membru al Baroului București din anul 2009, Calin s-a alăturat echipei august 2015, având peste 15 ani de experiență profesională. Printre proiectele sale menționăm: asistarea unei cunoscute companii ce activează in sectorul energetic in inspectia fiscala si in litigii subsecvente avand ca obiect anularea unor masuri asiguratorii si a rezultatelor inspectiei fiscale, prin care au fost impuse in sarcina clientului obligatii fiscale suplimentare in suma de aprox. 190 milioane EUR; Asistarea sucursalei din Romania a unui producator global de echipamente electronice in cadrul unor litigii fiscale avand ca obiect anularea unor acte fiscale prin care au fost impuse sume suplimentare de TVA si impozit pe profit ca urmare a reclasificarii in servicii de marketing de catre organele fiscale a discount-urilor acordate de societate clientilor sai.

Anca Iulia Zegrean - Partener, Coordonatorul practicii de Dreptul Muncii |  Biriș Goran SPARL

Anca Iulia Zegrean este un avocat cu experiență bogată în litigii pe chestiuni de drept civil, fiscal și dreptul muncii, precum și un întemeietor al practicii de drept al muncii la Biriș Goran. Extrem de interesată de dreptul muncii și doritoare de a face o reală diferență în aspectele legale ale managementului resurselor umane, Anca consiliază un portofoliu variat de clienți semnificativi pe piața din România, pe care îi ajută să navigheze într-un mediu legislativ schimbător, și să facă față inclusiv disputelor de muncă inerente acestuia. Lucrând pentru organizații care au de la 50 la 3,000 de angajați, Anca este un furnizor de soluții inteligente, creative și sustenabile. 

Discuții aplicate. Subiecte importante. Specialiști de top

Completează formularul de mai jos și rezervă un loc!

days
hours
minutes
seconds
00
00
00
00
days
hours
minutes
seconds

Termeni şi condiţii. Pentru mai multe detalii legate de felul în care îți sunt prelucrate datele personale de către avocatnet.ro, acceseză acest link.

Copyright © 2023 avocatnet.ro. All rights reserved.