Curs practic: Aplicarea corectă a sistemului e-Factura. Conformare și prevenirea sancțiunilor

Vom analiza aplicat, la acest curs, timp de 5 ore, sistemul e-Factură astfel încât fiecare participant să înțeleagă cum se poate aplica și care sunt regulile importante de respectat pentru evitarea sancțiunilor.

Următoarea sesiunea de curs: 

6 Iunie 2024

Sistemul e-Factura, aproape de primele sancțiuni aplicate destinatorilor facturilor

În contextul schimbărilor semnificative generate de introducerea obligativității sistemului e-Factura în România, sistem care începând cu 1 iulie 2024 va deveni metoda exclusivă acceptată la nivel național pentru emiterea și transmiterea facturilor între operatorii economici, acest curs practic este conceput pentru a vă ghida prin complexitatea noilor norme fiscale și contabile. Punând un accent deosebit pe aplicarea directă și pe gestionarea riscurilor asociate cu non-conformitatea, această sesiune de curs devine indispensabilă pentru toate entitățile comerciale din România, indiferent de dimensiunea sau domeniul lor de activitate.


De asemenea, în această perioadă de tranziție, fiecare companie trebuie să gestioneze, până cel târziu în 30 iunie 2024, tranziția amplă de la practicile tradiționale de facturare la noul standard impus, ținând cont că sancțiunile pentru nerespectarea acestuia pot fi semnificative, atât pentru cei care emit facturile, cât și pentru cei care le primesc. Această schimbare majoră căreia companiile trebuie să îi facă față rapid impune o pregătire eficientă și imediată pentru adaptarea proceselor interne și implementarea tuturor cerințelor e-Factura.


Cursul, susținut de Mirela Păunescu, un specialist cu renume în analiza, aplicarea și interpretarea legislației fiscale din România, va oferi o perspectivă aprofundată asupra sistemului e-Factura. Pe parcursul a 5 ore, vom analiza legislația relevantă, procesul de implementare, gestionarea facturilor în contextul noilor reglementări și evitarea amenzilor semnificative asociate cu neconformitatea.

Agendă și detalii de organizare

  • Prezentarea generală a sistemului e-Factura și a reglementărilor recente;
  • Legislația primară și secundară: Detalii despre OUG nr. 120/2021, Legea nr. 296/2023, Decizia Consiliului UE 1.553/2023;
  • Facturarea pentru tranzacțiile de tip B2B: Analiza detaliată a relațiilor B2B în noua eră a facturării electronice, evidențiind schimbările principale și implicațiile acestora;
  • Implicațiile schimbării asupra documentelor justificative care stau la baza înregistrării în contabilitate; 
  • Despre dreptul de deducere în contextul facturilor electronice;
  • Un ghid pas cu pas pentru procesul de transmitere și raportare a facturilor;
  • Înțelegerea sancțiunilor și importanța conformității cu noile reglementări;
  • Strategii de planificare și termene critice, pentru a asigura o tranziție lină către conformitatea totală înainte de termenul limită din 30 iunie 2024.

Următoarea sesiunea de curs are loc în data de 6 Iunie 2024 și se desfașoară online cu maxim 30 de participanți. Cursul este structurat pe o singură zi, fiind împărțit în trei ore de prezentări și explicații, finalizate cu două ore de întrebări și răspunsuri, în care lectorul va răspunde direct nelămuririlor punctuale ale cursanților. 

Înțelege

Implementează

Analizează

Raportează

Lector curs

Mirela Păunescu - Consultant fiscal, auditor financiar, expert contabil și conf. univ. dr. la ASE București

Cu o experiență de peste 15 ani, Mirela oferă consultanță de specialitate pe probleme de fiscalitate, procedură fiscală, raportări financiare, formare profesională internă pentru companii multinaționale și naționale, cu implicare activă în forurile de conducere ale instituțiilor de supervizare ale sectorului din România. În cei 3 ani ca vicepresedinte Camera Auditorilor Financiari din Romania, Mirela a coordonat departamentele responsabile cu emiterea de reglementări legislative proprii, învățământ, publicații și altele, fiind implicată activ în procesul de transpunere în România a legislației europene ce vizeaza auditul statutar.

Înscrie-te la cursul practic privind aplicarea sistemului e-Factură

days
hours
minutes
seconds
00
00
00
00
days
hours
minutes
seconds

Update sesiune 6 Iunie 2024: 24/30 locuri disponibile 

Pentru mai multe detalii legate de felul în care îți sunt prelucrate datele personale de către avocatnet.ro, acceseză acest link.

Copyright © 2023 - 2024 avocatnet.ro. All rights reserved.