Curs practic: Documente și politici HR - implementare internă, în contextul noilor modificări din Codul Muncii

Vom analiza aplicat, timp de 8 ore, diferite politici, proceduri și documente cu care se lucrează frecvent în departamentul HR, astfel încât fiecare participant să înțeleagă care este rolul acestora, ce impact au modificările aduse legislației muncii in 2022, dar și riscurile la care se expun angajatorii atunci când redactează defectuos astfel de proceduri și politici.


Următoarele sesiuni de curs:

7 și 14 Decembrie 2022

Modificările Codului Muncii din septembrie 2022

În septembrie 2022 s-au introdus în Codul muncii zeci de noutăți majore de care angajatorii vor trebuie să țină cont, pe viitor, în relațiile cu angajații. Toate aceste modificări vor trebui reflectate în documentația companiilor și vor impune actualizarea contractelor de muncă, a regulamentelor interne, precum și a politicilor și procedurilor existente.

Noile tipuri de zile libere sau concedii ce trebuie să fie acordate, noutățile ce vizează formarea profesională, drepturile suplimentare pentru salariați și multe alte schimbări legislative vor fi detaliate și explicate în cadrul cursului, astfel încât angajatorii să fie pregătiți pentru a-și face propriile analize pe procedurile și fluxurile de lucru actuale, ca mai apoi să le poată actualiza într-un mod care să se conformeze noilor cerințe.


În plus, vor fi oferite idei practice de abordare a muncii în cadrul departamentului HR. Cum se concepe politica X, dar regulamentul Y? Putem utiliza un șablon găsit pe net pentru astfel de situații? Dacă da, care ar fi riscurile ce se ascund în spatele unor astfel de construcții de politici si proceduri? Adesea, departamentul HR trebuie să facă față, construind politici, proceduri și alte documente relevante pentru organizarea activității de resurse umane a companiei, navigând între noutatea unor reglementări, specificitatea altora și linia roșie pe care o aduce distincția dintre activități legale sau ilegale, între activități cu potențial litigios ori potențiale probleme în instanță pentru angajator. 

Agendă și detalii de organizare a cursului practic pentru HR

Cursul practic de HR este gândit ca un instrument de orientare care să ajute participanții să înțeleagă mai bine ce presupune realizare de politici, proceduri și alte documente relevante pentru organizarea activității de resurse umane a companiei. 


Lectorul, avocat cu experiență extinsă pe probleme legate de dreptul muncii, și vorbitor la mai multe cursuri pe teme de HR, atât în cadrul unor companii, cât și la diverse evenimente online sau cu prezență fizică, va analiza cele mai întâlnite documente, politici și proceduri necesare în activitatea departamentului de resurse umane.


Toate cursurile se desfașoară online cu maxim 50 de participanți. Cursul este structurat în două părți, fiecare zi având trei ore de prezentări și explicații care vor detalia și diseca noile sisteme de raportare, finalizate cu o oră de întrebări și răspunsuri, în care lectorul va răspunde direct nelămuririlor punctuale ale cursanților. 

Ziua II

Ziua I 

Documente și proceduri interne pentru gestionarea relației de muncă

 • Regulament intern – aspecte generale;
 • Politica anti-hărțuire;
 • Politica anticorupție;
 • Politica de utilizare acceptabilă a resurselor;
 • Alte proceduri interne- Integrarea în organizatie.

Încetarea relației de muncă

 • Evaluarea profesională;
 • Concedierea pentru necorespundere profesională vs concediere disciplinară;
 • Alte cauze de încetare a CIM.

Sesiune întrebări și răspunsuri

Procedura de recrutare

 • Cum se organizează;
 • Pericole de anticipat și idei importante;
 • Verificare aptitudini.

Oferta de muncă

 • Ce este și ce rol are;
 • Informarea candidatului.

Încheiere contract de muncă

 • Documente necesare;
 • Perioada de probă;
 • Clauze speciale;
 • Noutăți importante privitoare la conținutul; contractului individual de muncă;
 • Prezentare alte noutăți relevante pentru aceste; etape ale contractului individual de muncă;
 • Proces incheiere CIM.

Sesiune întrebări și răspunsuri

Înțelege

Implementează

Analizează

Raportează

Lector curs

Adriana Radu - Avocat Partener, Radu Opriș SPARL

Adriana este Partener în cadrul societății de avocatură Radu Opriș SPARL și are o experiență de peste 15 ani în tratarea subiectelor legate de dreptul muncii, dar și de aspectele pe care le implică lucrul companiilor cu tehnologia.


Adriana a lucrat timp de nouă ani în avocatura de top din București, ocupând diferite poziții, inclusiv cea de partener în cadrul Schoenherr, iar din 2018 s-a dedicat propriului său proiect - societatea profesională de avocați Radu Opriș.


Adriana Radu este unul dintre lectorii favoriți ai abonaților premium avocatnet.ro, pe probleme legate de dreptul muncii. Are experiență extinsă în realizarea unor cursuri pe teme de HR, atât în cadrul unor companii, cât și la diverse evenimente online sau cu prezență fizică.

Înscrie-te la cursul practic pentru departamentul HR

days
hours
minutes
seconds
00
00
00
00
days
hours
minutes
seconds

Update sesiune 7 și 14 Decembrie: 11 locuri disponibile 

Pentru mai multe detalii legate de felul în care îți sunt prelucrate datele personale de către avocatnet.ro, acceseză acest link.

Copyright © 2022 avocatnet.ro. All rights reserved.