Curs practic: Impozitarea veniturilor salariale - schimbări, probleme și soluții 

Timp de 8 ore, ne vom axa pe o serie de teme relevante, inclusiv actualizările privind beneficiile salariale și neimpozabile, deducerile aplicabile pentru salariați și metodele de remunerare în ceea ce privește costurile fiscale. De asemenea, vom discuta despre contribuțiile sociale datorate, tratamentul fiscal al concediilor și multe alte teme conexe.

 Următoarea sesiunea de curs:

 11 și 18 NOIEMBRIE 2024

Probleme și riscuri majore

Tratamentul fiscal al veniturilor salariale, în special în zona de impozit pe venit ori contribuții sociale, s-a transformat, în ultimii ani, într-o țintă preferată de autorități atunci când organizează inspecții fiscale. În același context se încadrează și tratamentul fiscal al eventualelor alte sume plătite persoanelor fizice de către companii. În plus, modificările fiscale frecvente aduc, adesea, un grad sporit de complexitate cu privire la calitatea actuală a soluțiilor identificate până atunci de consultanți și angajatori.


Devine, deci, foarte importantă înțelegerea acestora, atât din perspectiva procedurilor aplicabile, a documentelor justificative necesare pentru probarea lor, cât și din perspectiva noutăților aduse de acest an în abordarea fiscală a acestor probleme.

Agendă și detalii de organizare a cursului

Cursul practic avocatnet.ro susținut de Mirela Păunescu, unul dintre specialiștii cei mai apreciați de comunitatea avocatnet.ro atunci când este vorba despre explicarea practicii și a noutăților fiscale, oferă 8 ore de analize și explicații practice, aplicate situațiilor descrise de cursanți, cu privire la tratamentul fiscal al veniturilor salariale și contribuțiilor sociale, dar și altor situații practice care sunt conexe acestora.


Primele patru ore vor fi dedicate explicării materiei ce vizează actualizările din acest an cu privire la beneficiile de natura salarială si beneficiile neimpozabile. Vom vorbi, apoi, despre deducerile aplicabile pentru salariaților și vor fi prezentate comparații privind metodele de remunerare a salariaților în ceea ce privește costurile fiscale.


În a doua zi de curs, vom discuta despre contribuțiile sociale datorate, concedii și tratamentul lor fiscal. Vor fi aduse în discuție și situații în care angajatorii plătesc persoanelor fizice alte sume, precum și tratamentul lor fiscal. Nu va lipsi prezentarea documentelor justificative și aspectelor legate de procedură.

Cursul se desfașoară online cu maxim 30 de participanți. Acesta este structurat în două părți, fiecare zi având trei ore de prezentări și explicații, finalizate cu o oră de întrebări și răspunsuri, în care lectorul va răspunde direct nelămuririlor punctuale ale cursanților.

Ziua I 

Ziua II

1. Beneficii de natura salarială si beneficii neimpozabile;

2. Deduceri aplicabile pentru salariați;

3. Comparații privind metodele de remunerare a salariaților în ceea ce privește costurile fiscale.

1. Contribuții sociale datorate;

2. Concedii și tratamentul lor fiscal;

3. Alte sume plătite persoanelor fizice și tratamentul lor fiscal;

4. Documente justificative și aspecte legate de procedură.

Sesiune întrebări și răspunsuri

Sesiune întrebări și răspunsuri

Lector curs

Mirela Păunescu - Consultant fiscal, auditor financiar, expert contabil și conf. univ. dr. la ASE București

Cu o experiență de peste 15 ani, Mirela oferă consultanță de specialitate pe probleme de fiscalitate, procedură fiscală, raportări financiare, formare profesională internă pentru companii multinaționale și naționale, cu implicare activă în forurile de conducere ale instituțiilor de supervizare ale sectorului din România. În cei 3 ani ca vicepresedinte Camera Auditorilor Financiari din Romania, Mirela a coordonat departamentele responsabile cu emiterea de reglementări legislative proprii, învățământ, publicații și altele, fiind implicată activ în procesul de transpunere în România a legislației europene ce vizeaza auditul statutar.

Înscrie-te la cursul practic privind impozitarea veniturilor salariale și contribuțiile sociale datorate

days
hours
minutes
seconds
00
00
00
00
days
hours
minutes
seconds

Update sesiune Noiembrie 2024: 29 locuri disponibile

Pentru mai multe detalii legate de felul în care îți sunt prelucrate datele personale de către avocatnet.ro, acceseză acest link.

Copyright © 2024 avocatnet.ro. All rights reserved.