Curs practic: Cum aplicăm TVA la tranzacții cu servicii și bunuri în UE/non-UE?

Vom analiza aplicat, timp de 8 ore, modul de aplicare și declarare TVA pentru bunuri și servicii din/în UE și non-UE, astfel încât fiecare participant să înțeleagă cum trebuie procedat pentru organizarea corectă a procedurii de tratare a TVA.

10 și 17 Octombrie 2022 - locuri epuizate
17 și 19 Ianuarie 2023 - 43 locuri disponibile

TVA - nu știm deja totul?

Aplicarea TVA presupune, din multe puncte de vedere, înțelegerea unor situații complexe din practică, dar și raportarea acestora la prevederi legale în schimbare permanentă. Atunci când situația implică și elemente care țin de prestarea / livrarea unor servicii ori bunuri din/în UE și non-UE, e important să fim la curent în permanență cu noutățile de interpretare pentru a putea organiza corect procedurile de aplicare ori declarare a TVA.

Tratamentul TVA, un proces complicat și plin de capcane

Companiile au de tratat, în viața reală, cu un volum foarte mare de informații în vederea aplicării și declarării TVA, iar lipsa unor cunoștințe practice, specifice, de rezolvare a unor situații complexe duce, adesea, la trimiterea către ANAF a unor informații care nu sunt suficiente ori corecte.


Spre exemplu, pentru cazuri în care se percepe TVA pentru serviciile primite și prestate din/în UE și non-UE, e important să înțelegem cum aplicăm TVA, unde și cum declarăm, dar și cum aplicăm TVA la servicii refacturate? Pentru situații ce privesc TVA la tranzacțiile cu bunuri în UE / non UE, e important de înțeles care sunt condițiile de scutire pentru LIC și exporturi, cum procedăm în cazul unor livrări succesive de bunuri și operațiuni triunghiulare: cum alocăm transportul, cum aplicăm TVA, unde și cum declarăm?


Cursul nostru va trata toate aceste situații, va explica, utilizând exemple practice, modul de aplicare și declarare a TVA-ului, dar și eventualele capcane ce ar putea deturna atenția specialistului de la soluția corectă.

Agendă și detalii de organizare a cursului de TVA la tranzacții cu servicii și bunuri în UE/non-UE

Cursul practic de aplicare a TVA la tranzacții cu servicii și bunuri în UE/non-UE va cartografia sistemul actual de aplicare și declarare, fiind gândit ca un instrument de orientare care să ajute participanții să înțeleagă mai bine cum trebuie să trateze anumite situatii, ce date au de raportat la ANAF și în ce mod.


Trainerul, cadru universitar titular al cursului de TVA si finanțe publice de la ASE, specialist cu experiență de analiză a proceselor referitoare la TVA pentru mii de companii din diverse arii de activitate, va prezenta informații practice, detaliate, despre procesul de tratare și declarare a datelor financiar-fiscale către ANAF.


Toate cursurile se desfașoară online cu maxim 50 de participanți. Cursul este structurat în două părți, fiecare zi având trei ore de prezentări și explicații care vor detalia tratamentul TVA, finalizate cu o oră de întrebări și răspunsuri, în care lectorul va răspunde direct nelămuririlor punctuale ale cursanților. 

Ziua 1

Ziua 2

TVA pentru serviciile primite și prestate din/în UE și non-UE:

TVA în tranzacțiile cu bunuri în UE/non UE:

 • care sunt condițiile de scutire pentru LIC și exporturi?;
 • livrări succesive de bunuri și operațiuni triunghiulare: cum alocăm transportul, cum aplicăm TVA, unde și cum declarăm?  
 • cum aplicăm TVA, unde și cum declarăm?;
 • cum aplicăm TVA la servicii refacturate?
 • Ora 11:00 – Sesiunea 1
 • Ora 13:00 – Pauză
 • Ora 14:00 – Sesiunea 2
 • Ora 15:00 - Sesiunea Q&A (60 de minute)
 • Ora 11:00 – Sesiunea 1
 • Ora 13:00 – Pauză
 • Ora 14:00 – Sesiunea 2
 • Ora 15:00 - Sesiunea Q&A (60 de minute)

Înțelege

Implementează

Analizează

Raportează

Lector curs

Delia Cataramă - Tax Partner | Viboal FindEx 

Delia este conferențiar universitar în cadrul Academiei de Studii Economice, catedra Finanțe. Cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul financiar-contabil, Delia a deținut poziția de Director Fiscalitate în cadrul CECCAR, secretar general al IFA Romania și membru în comitetul de nominalizări al IFA central. 


Delia deține calificările de consultant fiscal și expert contabil și este specialist cu experiență de analiză a proceselor referitoare la TVA pentru mii de companii din diverse arii de activitate, va prezenta informații practice, detaliate, despre procesul de tratare și declarare a datelor financiar-fiscale către ANAF.

Înscrie-te la cursul practic privind aplicăm TVA la tranzacții cu servicii și bunuri în UE/non-UE

days
hours
minutes
seconds
00
00
00
00
days
hours
minutes
seconds

Update sesiune 17 și 19 ianuarie 2023:

43 locuri disponibile 

Pentru mai multe detalii legate de felul în care îți sunt prelucrate datele personale de către avocatnet.ro, acceseză acest link.

Copyright © 2022 avocatnet.ro. All rights reserved.