Seria Expert în contabilitate: Aspecte practice privind tratamentul contabil al unor situații des întâlnite în tranzacțiile comerciale moderne

Această serie este perfectă pentru contabilii care urmăresc să dobândească o înțelegere profundă și practică a fiscalității în România, combinând învățarea teoretică cu aplicații practice relevante pentru mediul de afaceri actual

Expert în contabilitate fiscală: De la baze la practicile avansate

Seria "Expert în contabilitate" reprezintă un parcurs educațional complex și detaliat, destinat profesioniștilor din domeniul contabil și celor care aspiră la un nivel avansat de expertiză în contabilitatea fiscală românească. Această serie cuprinde 3 module de curs care abordează de la aspecte fiscale specifice gestionării bunurilor, la cheltuieli și deduceri, până la subiecte avansate cum ar fi tratamentele fiscale ale dividendelor și corecții contabile.


Concepută pentru a oferi o perspectivă comprehensivă asupra contabilității fiscale, seria combină teoria cu practica prin studii de caz și exerciții aplicative, toate orientate spre specificul contabilității din România. Aceasta răspunde nevoii de instruire profundă în domeniul contabilității fiscale, permițând cursanților să acumuleze și să consolideze competențe esențiale în domeniu. Fiecare curs este structurat pentru a trata provocări concrete din practica contabilă, facilitând astfel îmbunătățirea abilităților participanților și eficientizarea răspunsurilor la nevoile clienților lor.


Lectorul cursurilor este Floris Bușilă, consultant fiscal cu experiență în impozit pe profit, TVA, impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii. Cu un portofoliu ce include consultanță fiscală, revizii fiscale, due diligence, asistență în inspecții fiscale, pregătirea declarațiilor fiscale, înregistrări fiscale, implementarea e-facturii și SAFT, Floris aduce o valoare adăugată semnificativă seriei de cursuri prin expertiza și experiența sa practică în domeniul fiscalității.

Agenda și detalii de organizare

Toate cursurile se desfașoară online cu maxim 30 de participanți. Fiecare curs este structurat pe o singură zi, fiind împărțit în trei ore de prezentări și explicații, finalizate cu două ore de întrebări și răspunsuri, în care lectorul va răspunde direct nelămuririlor punctuale ale cursanților. 

Curs: Aspecte avansate în contabilitatea fiscală

Data: 6 Martie 2024, 5 ore, online

Modulul 3 din seria "Expert în contabilitate" se adresează profesioniștilor contabili care doresc să aprofundeze aspectele complexe ale contabilității fiscale. Acest curs acoperă subiecte precum contabilitatea fiscală a grupurilor de companii, consolidare fiscală, dividende, finanțare, reorganizări, prețuri de transfer, precum și aspecte avansate privind calculul impozitului pe profit, profit reinvestit, cheltuieli de cercetare și dezvoltare, rezerve din reevaluare, utilizarea și distribuirea rezervelor, furnizând o combinație echilibrată de cunoștințe teoretice și aplicative.


Participanții vor avea oportunitatea să înțeleagă nu doar bazele, ci și implicațiile și strategiile legate de aceste subiecte în contabilitatea românească.


Cursul acoperă o gamă largă de subiecte avansate, oferind participanților o înțelegere aprofundată și o perspectivă aplicativă asupra acestor domenii:

 • Înțelegerea consolidării fiscale și a tratamentelor contabile specifice pentru grupurile de companii;
 • Analiza aspectelor contabile și fiscale legate de dividendele distribuite și strategiile de finanțare;
 • Analiza tratamentelor contabile în cazul reorganizarilor companiilor, inclusiv fuziuni și achiziții;
 • Implicațiile fiscale și contabile ale prețurilor de transfer între entitățile afiliate;
 • Analiza calculului impozitului pe profit, inclusiv aspecte legate de profitul reinvestit și cheltuielile de cercetare și dezvoltare;
 • Utilizarea și distribuirea rezervelor din reevaluare în contabilitatea fiscală;
 • Aplicarea cunoștințelor printr-o serie de studii de caz și exerciții practice, pentru a consolida înțelegerea și aplicarea conceptelor învățate;

Update: 9 locuri disponibile

days
hours
minutes
seconds
00
00
00
00
days
hours
minutes
seconds

Curs: Cheltuieli și deduceri în contabilitatea fiscală

Data: 27 Februarie 2024, 5 ore, online

În domeniul contabilității fiscale, cunoașterea și gestionarea adecvată a cheltuielilor și deducerilor este un factor important pentru asigurarea conformității fiscale și optimizarea financiară. Cursul, "Cheltuieli și deduceri în contabilitatea fiscală", parte a seriei Expert în Contabilitate, se concentrează pe analiza detaliată și aplicarea practică a acestor concepte esențiale. Fie că vorbim despre cheltuieli cu dobânzile, cele de protocol sau cheltuielile sociale, fiecare aspect necesită o abordare riguroasă încă de la înregistrarea operațiunilor în contabilitate.


Cursul aduce în prim-plan examinarea și înțelegerea calculului de impozit pe profit, abordând, de asemenea, subiecte precum venituri impozabile/neimpozabile, rezerve legale, deducerea pierderilor și beneficiile fiscale ale sponsorizărilor. Principalele subiecte acoperite în curs includ:

 • Venituri impozabile și neimpozabile: examinarea diferențelor dintre veniturile impozabile și neimpozabile, și modul în care acestea sunt tratate în contabilitate;
 • Examinarea cheltuielilor: detalii privind categoriile variate de cheltuieli în contabilitatea fiscală, inclusiv cele cu dobânzi, protocol, provizioane/ajustări pentru depreciere și cheltuieli sociale;
 • Deduceri fiscale: înțelegerea mecanismelor de deducere fiscală, precum deducerea pierderilor, și impactul lor asupra calculului impozitului pe profit;
 • Beneficiile fiscale ale sponsorizărilor;
 • Tratamentul contabil al rezervelor legale;
 • Studii de caz și exerciții practice.

Sesiune de curs incheiată

days
hours
minutes
seconds
00
00
00
00
days
hours
minutes
seconds

Curs: Aspecte fiscale specifice cu privire la gestionarea bunurilor

Data: 15 Februarie 2024, 5 ore, online

Cursul oferă o perspectivă aprofundată asupra aspectelor fiscale legate de gestionarea bunurilor, e.g. mijloace fixe, active circulante, bunuri în leasing, bunuri în custodie. Abordând teme precum amortizarea, cheltuielile cu vehiculele, bunurile lipsă din gestiune, bunuri degradate, bunuri acordate gratuit și gestionarea perisabilităților, cursul oferă o combinație de informații teoretice și aplicative, cu accent pe contabilitatea românească.


Printr-o serie de prezentări și sesiuni practice, participanții vor avea ocazia să analizeze exemple reale și să afle cum se realizează corect calculul și înregistrarea contabilă a problemelor analizate.


Probleme analizate în cadrul cursului din perspectiva contabilității și fiscalității:

 • Înțelegerea regulilor de amortizare și înregistrare contabilă a mijloacelor fixe;
 • Analiza modului în care se contabilizează și se gestionează activele circulante în diverse scenarii;
 • Analiza modului de contabilizare si tratamentul fiscal pentru cheltuieli cu vehiculele;
 • Tratamentul contabil si fiscal al bunurilor în leasing și custodie, cu accent pe particularitățile din România;
 • Studii de caz și exerciții practice;
 • Aplicarea cunoștințelor prin analiza cazurilor reale și exerciții practice.


Sesiune de curs incheiată

days
hours
minutes
seconds
00
00
00
00
days
hours
minutes
seconds

Înțelege

Implementează

Analizează

Raportează

Lector curs

Floris Bușilă - Consultant Fiscal

Floris este licențiată în economie a Academiei de Studii Economice București, membru al Camerei Consultanților Fiscali din România și are o experienta in domeniul fiscal de peste 15 ani. Este specializată în impozit pe profit, TVA, impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii si conduce în prezent departamentele de taxe în cadrul Latitudein și Latitude Business Application, cu un accent deosebit pe automatizări contabile și fiscale.


Proiectele în care a fost implicată includ consultanță fiscală specifică pe diverse spețe, revizii fiscale, due diligence fiscal și M&A, asistență pe parcursul inspecțiilor fiscale, asistență în pregătirea declarațiilor fiscale, asistență la înregistrarea fiscală, proiecte de implementare e-factura si SAFT. Totodată, Floris susține cursuri în materie de fiscalitate.

Înscrie-te astăzi la seria de cursuri practice: Expert în contabilitate

days
hours
minutes
seconds
00
00
00
00
days
hours
minutes
seconds

Pentru mai multe detalii legate de felul în care îți sunt prelucrate datele personale de către avocatnet.ro, acceseză acest link.

Copyright © 2024 avocatnet.ro. All rights reserved.