Curs practic: Verificări și corelații SAF-T de la A la Z. Soluții la problemele des întâlnite în raportare

Vom discuta aplicat, timp de 5 ore (3 de explicații, 2 pentru răspuns la întrebările cursanților), despre modul cum se face verificarea declarației, corelarea acesteia cu alte rapoarte și declarații ale companiei, într-un modul nou, practic, al cursului dedicat înțelegerii raportării SAF-T.

Următoarea sesiune online de curs: 13 IUNIE

Depunerea SAF-T: probleme des întâlnite în raportare

Ultimul an a schimbat fundamental modul în care companiile își raportează datele financiar-contabile la ANAF odată cu introducerea fișierului standard de control fiscal (SAF-T). Depunerea SAF-T este un proces laborios pentru companii, care implică raportarea unui volum foarte mare de informații financiar-contabile la ANAF, și raportarea brută a datelor din programele de contabilitate nu este suficientă pentru a asigura corectitudinea și integritatea datelor transmise. 


Raportarea prin declarația 406 poate fi dificilă și complicată, în special în ceea ce privește colectarea și verificarea datelor din diverse surse, inclusiv din GLA, listele de clienți și furnizori, registrul jurnal și facturi. Problemele pot apărea din diverse motive, cum ar fi erori de import/export, probleme de reconciliere a conturilor, erori de codificare a conturilor, erori de înregistrare a datelor, dificultăți în găsirea informațiilor necesare și multe altele. Aceste probleme pot duce la erori și inexactități în raportare, care pot conduce la amenzi și alte probleme fiscale. În plus, companiile care externalizează parțial sau total contabilitatea trebuie să depună eforturi suplimentare pentru a asigura că informațiile sunt colectate și transmise în mod adecvat. Acestea sunt doar câteva dintre provocările cu care se confruntă companiile în timpul procesului de depunere SAF-T.


Cursul susținut de Floris Bușilă, consultant fiscal și specialist în implementare SAF-T pentru companii din diverse arii de activitate, lector la peste 12 ediții ale cursului practic de implementare SAF-T, este conceput să vă ofere toate instrumentele de care aveți nevoie pentru a putea efectua verificările și corelațiile necesare în declarația 406, astfel încât să puteți transmite datele financiar-contabile la ANAF fără nicio problemă.

Agendă și detalii de organizare a cursului

În cadrul cursului, veți putea extinde cunoștințele pe care le aveți deja despre SAF-T, învățând lucruri noi despre cele mai frecvente probleme întâlnite în raportare și cum să le evitați, precum și despre cele mai bune practici în materie de verificări și corelații SAF-T


În cele din urmă, vă vom arăta cum să faceți față problemelor și erorilor care pot apărea în timpul procesului de raportare și cum să le rezolvați într-un mod profesionist și eficient. În acest fel, veți putea avea încredere că declarația SAF-T pe care o transmiteți la ANAF este corectă și completă.


Toate cursurile se desfașoară cu maxim 50 de participanți. Cursul se organizează online și este structurat în două părți, trei ore de prezentări și explicații, finalizate cu două ore de întrebări și răspunsuri, în care lectorul va răspunde direct nelămuririlor punctuale ale cursanților. 

Înțelege

Implementează

Analizează

Raportează

Echipa de traineri

Lectorii sunt doi profesioniști cu experiență de implementare în zeci proiecte SAF-T pentru companii din diverse industrii.

Oana Rada

Oana Rada este Partener Coordonator în cadrul Darian DRS Tax şi are experienţă profesională vastă acumulată în cadrul Darian DRS Tax și alte societăți de consultanță fiscală de renume, fiind implicată în varii proiecte atât în materie de taxare directă, cât și în materie de taxare indirectă. Oana are experiență în proiecte de restructurare fiscală, revizii fiscale, proiecte de due dilligence, conformitate fiscală, inspecții fiscale, în întocmirea dosarelor de prețuri de transfer, asistând clienți din industrii diverse, societăți multinaționale, dar și mari societăți locale. De asemenea, Oana are experiență în litigii în materie fiscală, acordând asistență în cadrul procedurilor de inspecție fiscală și în cele administrative.

Floris Bușilă 

Floris este Consultant Fiscal și are o experiență profesională vastă acumulată în cadrul mai multor societăți de consultanță fiscală de renume, dar și în industrie. Ea este specializată în impozit pe profit, TVA, impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii. Proiectele în care a fost implicată includ consultanță fiscală specifică pe diverse spețe, revizii fiscale, due diligence fiscal și M&A, asistență pe parcursul inspecției fiscale, asistență în pregătirea declarațiilor fiscale, asistență la înregistrarea fiscală. Totodată, Floris susține cursuri în materie de fiscalitate. Clienții cu care lucrează includ atât companii multinaționale, cât și societăți românești, din industrii diverse precum: retail, distribuție, pharma, oil&gas, produse industriale și servicii.

Înscrie-te la cursul practic: Verificari si corelatii SAF-T de la A la Z

Următoarea sesiune online de curs: 13 IUNIE

days
hours
minutes
seconds
00
00
00
00
days
hours
minutes
seconds

Update sesiune 13 IUNIE: 8 locuri disponibile

Pentru mai multe detalii legate de felul în care îți sunt prelucrate datele personale de către avocatnet.ro, acceseză acest link.

Copyright © 2023 avocatnet.ro. All rights reserved.