Curs practic: Declarația SAF-T privind activele. Soluții la problemele des întâlnite

Vom discuta aplicat, timp de 5 ore (3 ore de explicații, 2 ore de răspuns la întrebările cursanților), despre modul cum se face verificarea declarației privind activele, corelarea acesteia cu alte rapoarte și declarații ale companiei, într-un modul nou, practic, al cursului dedicat înțelegerii raportării SAF-T.

UPDATE! Următoarea sesiune va avea loc în data de 18 aprilie 2024

Depunerea Declarației SAF-T privind activele: probleme des întâlnite

Pentru depunerea Declarației Informative D406 privind Activele, nu se acordă perioadă de grație. Informațiile privind Activele sunt întocmite la nivelul anului financiar aplicat de către contribuabili și transmise printr-o singură depunere (o singură raportare) a D406, până la data depunerii situațiilor financiare aferente exercițiului financiar la care se referă.


Exemplu: 
În cazul unui contribuabil cu închiderea anului financiar la 31.12.2022:

  • Depune în ultima zi calendaristică din ianuarie (31.01.2023) declarația lunară pentru luna decembrie 2022, fără să includă informații despre Active pentru anul 2022
  • La data depunerii situațiilor financiare (e.g. in max. 150 zile după închiderea exercițiului financiar), se vor depune 2 declarații, una pentru luna anterioară depunerii (ex. aprilie 2023), si una pentru Active – aferentă anului financiar precedent (2022). 

Declarația informativă D406 pentru Active se poate depune ca o declarație independentă, nefiind necesare introducerea tuturor secțiunilor/subsecțiunilor dintr-o Declarație informativă D406, ci doar a zonelor indicate ca fiind obligatorii pentru transmiterea informațiilor despre Active.


Cursul susținut de Floris Bușilă, consultant fiscal și specialist în implementare SAF-T pentru companii din diverse arii de activitate, lector la peste 12 ediții ale cursului practic de implementare SAF-T, este conceput să vă ofere toate instrumentele de care aveți nevoie pentru a putea efectua verificările și corelațiile necesare în Declarația 406, astfel încât să puteți transmite datele financiar-contabile la ANAF fără nicio problemă.

Agendă și detalii de organizare a cursului

În cadrul cursului, veți putea extinde cunoștințele pe care le aveți deja despre SAF-T, învățând lucruri noi despre cele mai frecvente probleme întâlnite în raportare și cum să le evitați, precum și despre cele mai bune practici în materie de verificări și corelații SAF-T


De asemenea, vă vom arăta cum să faceți față problemelor și erorilor care pot apărea în timpul procesului de raportare și cum să le rezolvați într-un mod profesionist și eficient. În acest fel, veți putea avea încredere că declarația SAF-T pe care o transmiteți la ANAF este corectă și completă.


Toate cursurile se desfașoară cu maxim 40 de participanți. Acesta se organizează online și este structurat în două părți, trei ore de prezentări și explicații, finalizate cu două ore de întrebări și răspunsuri, în care lectorul va răspunde direct nelămuririlor punctuale ale cursanților. 

Înțelege

Implementează

Analizează

Raportează

Echipa de traineri

Lectorii sunt doi profesioniști cu experiență de implementare în zeci de proiecte SAF-T, pentru companii din diverse industrii.

Oana Rada

Oana Rada este Partener Coordonator în cadrul Darian DRS Tax şi are experienţă profesională vastă acumulată în cadrul Darian DRS Tax și alte societăți de consultanță fiscală de renume, fiind implicată în varii proiecte atât în materie de taxare directă, cât și în materie de taxare indirectă. Oana are experiență în proiecte de restructurare fiscală, revizii fiscale, proiecte de due dilligence, conformitate fiscală, inspecții fiscale, în întocmirea dosarelor de prețuri de transfer, asistând clienți din industrii diverse, societăți multinaționale, dar și mari societăți locale. De asemenea, Oana are experiență în litigii în materie fiscală, acordând asistență în cadrul procedurilor de inspecție fiscală și în cele administrative.

Floris Bușilă 

Floris este licențiată în economie a Academiei de Studii Economice București, membru al Camerei Consultanților Fiscali din România și are o experienta in domeniul fiscal de peste 15 ani. Este specializată în impozit pe profit, TVA, impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii si conduce în prezent departamentele de taxe în cadrul Latitudein și Latitude Business Application, cu un accent deosebit pe automatizări contabile și fiscale.

Proiectele în care a fost implicată includ consultanță fiscală specifică pe diverse spețe, revizii fiscale, due diligence fiscal și M&A, asistență pe parcursul inspecțiilor fiscale, asistență în pregătirea declarațiilor fiscale, asistență la înregistrarea fiscală, proiecte de implementare e-factura si SAFT. Totodată, Floris susține cursuri în materie de fiscalitate.

Înscrie-te la cursul practic: Declarația SAF-T privind activele. Soluții la problemele des întâlnite

UPDATE! Locurile la sesiunea de curs din 20 martie s-au epuizat. Următoarea sesiune va avea loc în data de 18 aprilie 2024.

days
hours
minutes
seconds
00
00
00
00
days
hours
minutes
seconds

Update sesiune 18 APRILIE: 9 de locuri disponibile

Pentru mai multe detalii legate de felul în care îți sunt prelucrate datele personale de către avocatnet.ro, acceseză acest link.

Copyright © 2024 avocatnet.ro. All rights reserved.